top of page
  • Writer's pictureRaven

Writer tag

(Vanha postaus vanhoilta sivuilta)

Unisiipi haastoi minut hänen luomaansa tägiin, joten päätin tarttua kehotuksesta kiinni ja osallistua. Hän on keksinyt 11 kysymystä, joihin minä ja muut tähän tägätyt vastaavat halutessaan.


Kysymykset ja vastaukset kuuluvat näin:

1. Kuinka pitkään olet kirjoittanut?

Joskus ala-asteen alkuluokilla pakotettiin kirjoittamaan parin sivun mittaisia tarinoita, joten siitä kaikki alkoi. Kuitenkin lähin muisto vapaaehtoisesta kirjoituksesta omalla ajallani olisi vuodelta 2013 Soturikissat-roolipelissä.

2. Mistä ensimmäinen tarinasi kertoi?

Totta puhuen, ei hajuakaan. En myöskään tahdo mainita noita roolipeli-tarinoita, koska vastaus jäisi tylsäksi ja lyhyeksi, niissä ei ollut paljoa järkeä.

Löysin tässä hetki sitten kymmenen A4-paperin mittaisen tarinan hyllystäni, kirjoitin sen vuonna 2013, koulua varten. Se oli kauhutarina, joka kertoi tytöstä ja hänen ystävistään, jotka menivät tutkimaan kiellettyjä soita heidän talonsa takaa. Siellä eli joku ihmissuden kaltainen hirviö, ja päähenkilö näki outoja asioita kaikkialla - totta puhuen se ei liittynyt juoneen mitenkään, ei hajuakaan miksi ne laitoin siihen tarinaan.

3. Miksi kirjoitat?

Koska nautin siitä. Kuvitteellisten ihmisten ja maailmojen luonti on parasta ajanvietettä jota keksin.

4. Mitä mieltä perheesi/ystäväsi ovat kirjoitusharrastuksestasi?

En siitä niinkään puhele perheeni kanssa, mutta pikkuveljeni pitää sitä siistinä ja jatkuvasti pyytää minua kirjoittamaan jonkun tarinan hänestä, mutta enpäs ole vielä saanut sitä aikaiseksi. Ystävilleni puhun kirjoittamisesta jatkuvasti, ja kyselen heitä apua ja joskus laitan ideat tai tarinat heidän lävitseen, sillä joku tulee varmasti antamaan rehellisen mielipiteensä ja kertoman kaikesta mikä siinä on pielessä. Mutta ylipäätään kaikki ovat hyvin tukevia.

5. Valmisteletko tarinoitasi ja jos niin miten?

Kyllä, koska en itse pysty suoraan vain aloittamaan tarinaa ja saamaan sitä  valmiiksi ilman turhia asioita tai juonireikiä. Suunnittelen (isoja tarinoita, ei novelleja) yleensä ensin kirjoittamalla jokaisen ideani isolle paperille, sitten kehittelen ideaa ja kirjoitan tärkeimmät tapahtumat muistilapuille (niille jotka voi liimata seinään) ja järjestelen niitä haluamaani järjestykseen. Sitten jaan ne luvuiksi, ja vien ne kirjoitusohjelmaani ja kirjoitan pienen yhteenvedon mitä tahdon joka luvussa tapahtuvan, joskus jopa joka kohtauksessa.

6. Onko sinulla kirjoitusaikataulua? Jos niin minkälainen se on ja jos ei niin miksi?

Ei, minä ja aikataulut emme sovi yhteen. Yksityinen elämä tulee asioiden tielle. Kuitenkin yritän kirjoittaa aina koulusta päästyäni ja läksyt tehtyäni.

7. Mistä saat inspiraatiota?

Kaikesta. Ohitse kävelevistä ihmisistä, elokuvista, kirjoista, luonnosta, koulusta, unista, uutisista, kuvista, vanhoista taruista ja omista kokemuksistani.

8. Esittele suosikkisi omista hahmoistasi

Suosikkini on varmaankin tulevan tarinani vielä nimetön päähenkilö, sillä rakastan tapaa miten hän kasvaa ihmisenä virheidensä myötä, ja kykenee muuttumaan voimattomasta luuserista vahvaksi sankariksi.

9. Paras saamasi kirjoitusneuvo?

En usko, että olen saanut keltään henkilökohtaisesti mitään merkittävää kirjoitusneuvoa, mutta "ota rennosti, mutta muista, että sanat eivät tule itsestään ruudulle" on kuin oma mottoni.

10. Unelmasi kirjoittajana?

Tahdon saada kirjan kirjoitettua, pitää sitä käsissäni ja olla ylpeä aikaansaannoksestani.

11. Paljasta jotain tulevista suunnitelmistasi kirjoituksen saralla

Tulen osallistumaan NaNoWriMoon, mutta sen jo tietääkin, jos katsoo päiväkirjaani. Tarina tulee kertomaan orpotytöstä, jonka unet ovat vähän liiankin todenmukaisia. Pidän myös puhelimessani JotterPad:issä kansiota, siellä muhii moni tarinaidea myöhempää käyttöä varten.

Kiitos Unisiivelle haasteesta.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page